Handboek digitale geletterdheid

Digitale Geletterdheid is één van de negen leergebieden waar ontwikkelteams, bestaande uit docenten en schoolleiders in 2018 mee van start gaan. In verschillende stappen gaan de ontwikkelteams de vraag beantwoorden wat leerlingen zouden moeten kennen en kunnen. Kennisnet heeft 24 november een handboek Digitale Geletterdheid gelanceerd.

Het Handboek Digitale Geletterdheid biedt aanknopingspunten voor docenten om ICT-basisvaardigheden, informatievaardigheden, computational thinking en mediawijsheid in het onderwijs te brengen. Het handboek is te downloaden op de website van Kennisnet.

Nieuws in de klas biedt kosteloos toegang tot nieuwsmedia zowel fysiek als digitaal voor docenten en leerlingen. Het is van belang om goed geïnformeerd zijn. Wie beter geïnformeerd is, meer kennis heeft over de wereld, leert makkelijker. Kritisch met het nieuws om te kunnen gaan. De basis voor leren is letterlijk nieuwsgierig zijn. Gretig naar nieuws en gretig naar thema’s en onderwerpen van de samenleving. Of de inhoud al dan niet digitaal tot je komt is eigenlijk van ondergeschikt belang. De bron, de vorm zoals journalistieke genres en de inhoud van de thema’s zijn belangrijk.

Nieuwsbrief